Sunday 15 March 2015

meatball chesse

Assalamualaikum...



Balik kampung hari tu,berbincang-bincang dengan adik-adik ipar nak buat meatball chesse.
tapi ini mama guna chicken ball,sebab mak mertua mama tak makan daging lembu,kalau beli daging tentulah daging lembu kan,so kita guna chicken ball je lah,mama lagi suka hehehe.

Ini pun bukan mama yang buat tapi adik ipar yang buat,mama tolong ajar je hehehe...

Bahan-bahan :

chicken ball(apa-apa brand pun takpe)
cendawan butang
capsicum (merah,hijau-saja nak bagi cantik sikit..heheh)
sos carbonara
keje (mama beli yang dah siap parut)
bawang holland

Cara membuatnya :

rebus dulu chicken ball tu.
kemudian toskan,masukkan dalam loyang,pastu masukkan bawang holland,capsicum dancendawan butang (semua bahan ini,perlulah dihiris-hiris dahulu,bukan letak seketul-ketul ye..hahaha)
kemudian, tuangkan sos carbonara(mama habiskan je setin tu)
last sekali taburkan parutan keju.

Bakar pada suhu 160 darjah,selama 20minit atau sehingga keje cairlah..

Wassalam

 

No comments:

Post a Comment